Milanović i na NATO samitu ne skida oči sa BiH: Važnije mi je šta se tamo događa od Ukrajine

2 min. čitanja

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji sudjeluje na dvodnevnom samitu NATO-a u Vilniusu, rekao je u srijedu da Ukrajina nije pozvana u NATO jer bi to značilo rat s Rusijom.

NATO je u srijedu objavio da će Ukrajina postati članica saveza, ali nije odredio vremenski rok. Ukrajina nije dobila pozivnicu kao što se nadao predsjednik Volodimir Zelenski.

– Igra se jako opasna igra, da je Ukrajina pozvana u NATO, to bi značilo rat s Rusijom. To se očito želi izbjeći i tako će za sada ostati, rekao je Milanović novinarima nakon posjeta hrvatskim vojnicima u bazi u Rukli, po završetku dvodnevnog samita NATO-a u Vilniusu.

Rekao je da je jasno da je Zelenski nezadovoljan porukama NATO-a jer je očekivao više, ali “ne zbog toga što je netko nešto više obećavao, jer nije”.

Sa Zelenskim nije razgovarao, kazao je hrvatski predsjednik.

– Ne, o čemu?, upitao je Milanović, dodajući da ima ljudsko sažaljenje za ono kroz što prolaze u Ukrajini.

S drugima je “imao niz prilika za razgovore” i to ne ‘small talk’ nego o važnim pitanjima, primjerice o Kosovu ili BiH, kao i o tome zbog čega i Albanija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora tako dugo čekaju pred vratima EU-a.

– Za mene je važnije šta se događa u BiH nego šta se događa u Ukrajini, naglasio je, dodajući da su mu “užasno neuvjerljivi” razlozi predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, piše 24sata.hr.

Podijeli ovaj članak