Mijatović se “zahvalio” Arnautu: Prihvatio je da smo u koaliciji sa HDZ i SNSD, on je zabrinut

2 min. čitanja

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, “zahvalio” se javno Damiru Arnautu, koaliconom kolegi koji ga je prozvao jučer u gostovanju na N1. “Ogromna je odgovornost na Pokretu za državu i svim strankama članicama da to ne dopuste. Nikom ne isporučujte državu, pogotovo ne Dodiku, državnom neprijatelju broj 1”, naveo je.

Arnaut je za N1 kazao kako će u četvrtak kada bude sjednica Narodne skupštine RS biti poznato da li će “Pokret za državu i Vojim Mijatović omogućiti Dodiku četvrtim delegatom da ima kontrolni paket u Domu naroda PSBiH”.

“Ljudi, Arnaut je zabrinut. Pa ne može sam čovek nositi terete za celu državu, ima li još patriota da pomognu?”, naveo je Mijatović sinoć, a danas se ponovo oglasio: “Javno se želim zahvaliti Damiru Arnautu da je ipak shvatio i prihvatio da smo u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om na nivou države. Sad bih trebao biti zajedljiv i reći je**š karakter koji nije labilan, ali neću. Bravo Damire nije život jedan princip, a ni jedna stranka”, napisao je Mijatović na Twitteru.

Podsjetimo, danas su HDZ i Osmorka potpisali koalicioni sporazum. Aranut je uoči potpisivanja za N1 rekao kako “na vlast dolaze nove snage osim onih koje je matematički nemoguće zaobići”. Dragan Čović je izjavio kako je siguran da će treći partner biti SNSD.

Podijeli ovaj članak