Mijatović otvoreno o Komšiću: Ma šta me briga šta misle u SDP-u, on se jedini bori za građansku državu

2 min. čitanja

Da budem iskren, jedino su mi Komšić i Nermin Nikšić otvoreno pružili podršku u ovoj čitavoj kampanji, ali to mi nije iznenađujuće, jer obojica su moji prijatelji i žive građansku državu, tako da nema problema uopšte, poručio je Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentarisao je politiku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, za kojeg je kazao da se jedini, u toj instituciji, bori za građansku državu.

Jasno je Mijatović, koji je inače kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kako samo Komšić brani ideju građanske Bosne i Hercegovine.

– Moramo priznati, Željko Komšić jedini brani građansku ideju i građansku državu Predsjedništvu i bez dileme, ako budem izabran, otvaraju se vrata građanskoj Bosni i Hercegovini. A onda nam u konačnici treba što više Bosanaca i Hercegovaca koji mogu sublimirati ono o čemu pričamo, rekao je Mijatović u intervjuu za portal Ljudski.ba.

Na pitanje da li takvi njegovi stavovi smetaju ljudima u SDP-u, Mijatović je imao veoma jasan odgovor.

– Ma šta me briga, Željko je prvo moj prijatelj pa onda sve ostalo i sve dok vodi ovakvu politiku imat će moju podršku i hvala mu na podršci koju je on meni pružio. Da budem iskren, jedino su mi Komšić i Nermin Nikšić otvoreno pružili podršku u ovoj čitavoj kampanji, ali to mi nije iznenađujuće, jer obojica su moji prijatelji i žive građansku državu, tako da nema problema uopšte, zaključio je on.

Podijeli ovaj članak