Mazalica o brojanju glasova: Ne mogu da pobijede SNSD sa naših 220.000 birača, možda Vukanović poziva…

2 min. čitanja

Ako ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske ne pokaže velike razlike u rezultatima, onda zahtjeve opozicije za ponavljanjem izbora treba posmatrati isključivo kao neprijateljski čin prema Srpskoj, jer bi to usporilo proces formiranja vlasti i rješavanja važnih problema koji čekaju, smatra narodni poslanik iz SNSD Srđan Mazalica.

Mazalica je naglasio da je ponavljanje izbora za predsjednika Srpske od početka cilj opozicije, te da su to, vjerovatno, isplanirali i u samoj izbornoj noći kad su vidjeli prve rezultate koji im nisu išli u korist.

– Sva ujdurma oko nezakonitog `ponovnog kontrolnog brojanja` ima za cilj ponavljanje izbora i opstrukciju sprovođenja izbornih rezultata i formiranja vlasti u Srpskoj – naglasio je Mazalica u izjavi za Srnu.

Komentarišući izjavu predsjednika “Liste za pravdu i red” Nebojše Vukanovića da je “jedina normalna kazna zabraniti SNSD”, Mazalica kaže da bi Vukanović, izgleda, najviše volio da zabrani pravo glasa biračima SNSD.

– Možda Vukanović poziva i Nijemca Kristijana Šmita da taj posao uradi za njega, pošto on, kao ni čitava opozicija, ne mogu da pobijede SNSD sa naših 220.000 birača – naglasio je Mazalica.

On smatra da Vukanović Srpsku vraća i u srednji vijek i turski period, kad su postojali više i manje vrijedni građani, kao što sada misli da trebaju više i manje vrijedni birači.

– SNSD je narodna stranka koja dobija povjerenje građana upravo zato što sluša narod i artikuliše njegove interese. Zabraniti SNSD znači zabraniti volju građana, narodne interese i demokratiju u Republici Srpskoj” -naglasio je Mazalica.

Podijeli ovaj članak