Lider PDP žesoko napao Dodika: Čovječe, prestani lagati

2 min. čitanja

Predsjednik PDP Branislav Borenović prozvao je lidera SNSD Milorada Dodika da iznosi laži tvrdnjama kako je ambasador BiH pri Misiji u Savjetu Evrope glasao na štetu interesa Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Borenović je objavio da je sporni glas došao od strane kadra SNSD koga je Dodik, kako je istakao, poslao u Strazbur.

– Ej, čovječe prestani lagati. Taj ambasador BiH pri Misiji u Savjetu Evrope uopšte nije bio prisutan danas na glasanju, otišao za Sarajevo. Zato je glasala ovlaštena tvoja zamjenica iz reda srpskog naroda, koju si ti na prijedlog SNSD poslao u Strazbur – napisao je Borenović.

Lider SNSD danas je naime izjavio da stalno i ponavljano antidejtonsko, neustavno i antisrpsko ponašanje ambasadora, kojim se zaobilaze utvrđene ustavne procedure i daju instrukcije bazirane na ličnim procjenama, neprestano nanose štetu kako Srbima u BiH, tako i u regionu.

– Pomenuto glasanje je obavljeno prema jednostranoj instrukciji ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića, bez procedure i saglasnosti Predsjedništva, dakle tajno, mimo utvrđenih procedura. Ambasador koji je glasao ne dolazi iz reda srpskog naroda pa prema tome možemo govoriti samo o zloupotrebi položaja i procedura, što je postala uobičajena praksa hrvatskih i bošnjačkih diplomata – rekao je Dodik.

Podijeli ovaj članak