Konaković: Očekujem da ću se lagano dogovarati i sa Bećirovićem i sa Komšićem, a sa Cvijanović…

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Nakon sjednice Predstavničkog doma PS BiH na kojoj je imenovan za novog ministra vanjskih poslova BiH, novinarima se obratio Elmedin Konaković (NiP).

On je naveo da će mu danas biti prvi dan na poslu kao šefa bh. diplomatije.

Kazao je da ga je Bisera Turković zamolila da, iako on nije planirao, danas naprave primopredaju.

– Otići ću sada u kabinet Turković da kurtoazno napravimo kratku primopredaju. Plan je da odmah krenemo sa aktivnostima a više polja. Ne mogu nikako reći šta je prioritetnije jer je sama organizacija tog minstarstva odmah promptno reagovanje na polju diplomatije i vanjske politike BiH, nekoliko ozbiljnih obaveza unutar i van BiH – rekao je Konaković.

Ističe da će sastanci sa članovima Predsjedništva BiH biti jedna od prvih aktivnosti kako bi koordinirali zajedničke stavove u vezi politike BiH.

– Očekujem da ću se lagano dogovarati i sa Bećirovićem i sa Komšićem, a da ću oko onoga o čemu se ne budem slagao sa Željkom Cvijanović, to nije nikakva tajna, mislim d aćemo ipak imati snage da u fokus stavimo prioritete oko kojih se slažemo – poručio je novi šef bh. diplomatije Elmedin Konaković.

Podsjetimo, odluka o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja u Predstavničkom domu PSBiH, kada dosadašnjim članovima Vijeća ministara BiH i zamjenicima ministara prestaje mandat.


Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare