Komšić: Milioni dolara su potrošeni na nove Yutele, ali Kordić i kordići bi opet radili sve isto

2 min. čitanja

Povodom snimka u kojem ratni zločinac Dario Kordić govori kako bi ponovio sve što je radio u ratu oglsasio se i Član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

– Kordićeva izjava, sama po sebi je strašna, i zapravo govori još nešto gore i dublje od onoga što smo nekada i sami sebi voljni i sposobni priznati!  

Naime, iako više nema niti JNA, niti Miloševića, Tuđmana, zatvoren je Dretelj, Heliodrom, Omarska, itd., nema neprijateljskih vojnih jedinica kako na granicama BiH, a nema ih ni u BiH, govotovo sve je ostalo isto smislu odnosa i planova. Isti planovi, iste prijetnje, iste izjave, isto ponašanje međunarodne zajednice, isti naivci u Sarajevu.  

Nije pomogao niti Washingtonski sporazum, nije pomogao Dayton, nije pomogao Haag ni njegova tužilaštva i sudovi! Zločinci su spremni da ponove svoje zločine u ime svojih naroda, ideja, velikodržavnih planova, u ime samog zla. 

Milioni i milioni dolara, maraka, eura, potrošeni su na instaliranje “lažne političke korektnosti”, na nove “Yutele”, potrošenih na “kulturu zatvaranja očiju i prešušivanja istine”, sa nadom da će se sve samo od sebe riješiti. Ništa nije dalo rezultata!  Kordić i “kordići” bi sve ponovo, isto. I svaku bi sekundu potrosili na isti način. I dalje ne shvatamo u čemu je zapravo suština problema.  

Sve dok ovakvi ljudi bivaju slavljeni kao rehabilitovani nacionalni heroji, ne više od samog Čovića, HDZ-a, Bradare, Vlaisavljevića, nego i od “običnog” puka (isto važi za sve ostale zločince i sve ostale pučane), moramo se pomiriti sa tim da je zlo među nama. Sve što je do sada urađeno na eliminaciji tog zla, nije dalo rezultat. Ili ga možda nismo ni tražili, lažući i sebe i druge!, poručio je Komšić.

Podijeli ovaj članak