Ko se zadnji smije… Cvijanović: Truss je dijelila lekcije šta treba da se radi u BiH, a nije znala šta u Londonu

1 min. čitanja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas povodom ostavke britanske premijerke Liz Truss da je ta britanska funkcionerka dijelila lekcije šta treba da se radi u BiH, ali da očigledno nije znala šta treba da se radi u Londonu.

– Nije naše da se petljamo u izbore i imenovanja u drugim zemljama, kao što ni njihovo nije da se petljaju u naše unutrašnje stvari. Ali s kakvom nadobudnošću, a i prilično drsko je ova britanska funkcionerka dijelila lekcije šta treba da se radi u BiH prilikom njene nedavne posjete Sarajevu, ali očito nije znala šta treba da se radi u Londonu, napisala je Cvijanović na Instagramu.

Cvijanovićeva je istakla da ne treba izgubiti iz vida ni lažno objašnjenje Liz Truss za sankcije koje je Velika Britanija uvela Miloradu Dodiku i njoj.

Ona je navela da je, prema anketiranim građanima Velike Britanije, Liz Truss sa kratkotrajne premijerske pozicije otišla zasluženo.

– Što se tiče BiH, spasiti se može kroz svoj ustav i unutrašnji dijalog, a ne time što će biti igračka u tuđim rukama, zaključila je Cvijanovićeva.

Podijeli ovaj članak