Ko je Milan Dodik? Voditeljica na Vučićevom skupu “prekrstila” predsjednika RS

2 min. čitanja

Na sinoćnjem protestu pristalica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu, desio se gaf prilikom najavljivanja predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji se trebao obratiti prisutnima.

Naime, voditeljica koja je najavljivala govornike, Dodika je najavila kao – Milana.

– I zato nam je večeras drago da ugostimo predsjednika Republike Srpske Milana Dodika, koji će nam prenijeti poruku nade cijelog srpskog naroda sa druge strane Drine, rekla je voditeljica.

Videozapis na kojem je voditeljica pogrešno najavila Dodika ubrzo je postao hit na društvenim mrežama.

Ako niste znali Mile Dodik se u Srbiji zove Milan Dodik, jer nije mogao izvadit pasoš na isto ime. pic.twitter.com/sszio3mPPj

— Dr. Adil Tunjaga (Čede Ilića 6) (@buditusutra) May 26, 2023

Dodika to izgleda i nije baš previše “pogodilo”, a u svom govoru koji je uslijedio pružio je podršku Aleksandru Vučiću.

– Oni što su upereni protiv Srbije i sprskog naroda, jednako i protiv Republike Srpske, da poručimo da im je džaba. Došao sam da u ime Republike Srpske podržim Srbiju, koja je izabrala Aleksandra Vučića za predsjednika. Republika Srpska je zagledana u Srbiju i ovdje su mnogi da pokažu da smo zajedno, da smo jedan narod, naveo je Dodik.

Na kraju svog obraćanja, Dodik je iskoristio priliku da podrži i Rusiju.

– Neka živi Srbija. Neka živi Republika Srpska. Neka živi Rusija, poručio je Dodik.

Miting Srpske napredne stranke pod nazivom “Srbija nade” održan je sinoć u Beogradu, a u glavnom gradu Srbije su se okupile desetine hiljada građana.

Na skupu su se obratili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, šef diplomatije te države Ivica Dačić, mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto, te predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Podijeli ovaj članak