Kazna od policije za Banjalučanku i Turčina zbog strasti u centru grada

2 min. čitanja

Posljednjih dana društvene mreže u Bosni i Hercegovini preplavljene su eksplicitnim snimkom koji je nastao u Banjoj Luci. Na snimku se vidi da su se dvoje mladih u potpunosti prepustili strastima usred Gospodske ulice, u centru grada. Riječ je o Banjalučanki i državljaninu Turske, koji su zbog ovog incidenta dobili kazne od strane policije.

Glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, Danijela Mučibabić, izjavila je da su izdali prekršajne naloge za A.T. iz Banje Luke i A.E. iz Republike Turske, zbog prekršaja “Vrijeđanje”. Informacije o ovom incidentu dobili su putem društvenih mreža, gdje je video snimak bezobzirnog i eksplicitnog sadržaja bio široko djeljen i objavljen.

“Policija je identifikovala da se na snimku nalaze A.T. i A.E. provođenjem operativnih mjera i radnji”, izjavili su iz PU Banja Luka.

Također, obaviješten je Terenski centar za strance Banja Luka, koji će preduzeti daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Snimak je prvobitno objavljen na Twitteru, a može se pogledati na sledećem linku: (link ka snimku).

Ovaj incident je izazvao veliku pažnju javnosti i mnogi su izrazili svoje negodovanje zbog nedoličnog ponašanja mladih ljudi usred dana, u središtu grada. Očekuje se da će ova situacija biti ispitanja i dodatno procesuirana kako bi se osigurala sigurnost i moral u javnom prostoru.

Podijeli ovaj članak