Karić poslala poruku Zavidovićanima: Sarajevo nikada nije bio grad koji uzima i otima, predložit ću da odustanemo od kupovine “Ćire”

1 min. čitanja

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, oglasila se večeras povodom jučerašnjih protesta građana Zavidovića zbog prodaje Ćire glavnom gradu naše zemlje.

Zavidovićani, podsjećamo, ne žele prodati simbol svog grada a jučer su, uz poruku “Ne damo Ćiru”, pozvali Grad Sarajevo da odustane od kupovine.

U tom kontekstu, Karić je večeras poslala poruku građanima Zavidovića kazavši kako kako razumije njihovu želju za zadržavanjem simbola grada.

– Naše i vaše Sarajevo nije bio i nikada neće biti grad koji uzima i otima, nego grad koji dijeli i daje.

Bili bismo počašćeni da sa vama podijelimo divan djelić historije vašeg grada, ali potpuno razumijemo vašu privrženost i potrebu da lokomotivu sačuvate kao dio identiteta svog grada.

Iz istog poriva smo i sami renovirali Bistričku stanicu i iz istog razloga uz nju želimo vidjeti i popularnog “Ćiru”. Svakako, ni na koji način ne insistiramo da to bude baš vaša lokomotiva.

Veseli nas i raduje što dijelimo istu strast prema lijepim elementima naše historije.

Gradskom vijeću Grada Sarajeva predložiću da odustanemo od kupovine vašeg “Ćire”, u nadi da ćemo uspjeti naći neku drugu lokomotivu i da ćemo zajedno uživati u pogledu i u Sarajevu i u Zavidovićima, napisala je Karić.

Podijeli ovaj članak