Kako je Dodik i najavio: Sutra posebna sjednica NSRS

2 min. čitanja

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Prijedlogu rebalansa budžeta za 2022. godinu biće održana sutra. Potpredsjednik parlamenta Srpske Denis Šulić kazao je da će na dnevnom redu biti i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta za 2022. po hitnom postupku.

– Postoji mogućnost da se održi još jedna posebna sjednica parlamenta Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog budžeta i ekonomske politike za 2023. godinu, pod uslovom da takav zahtjev proslijedi Vlada Republike Srpske, istakao je Šulić.

Vidjeli smo da se dio novca trošio prema odluci Vlade RS-a za potrebe izbora, ističe Miladin Stanić

On je dodao da će novi saziv Vlade biti formiran do kraja godine, “ako Centralna izborna komisija ne bude opstruisala objavljivanje izbornih rezultata u zakonskom roku od mjesec od održavanja izbora”. Šulić kaže da su izbori pokazali pobjedu SNSD-a i njegovih kandidata i da opozicija zna da je izbore izgubila, ali da obmanjuje javnost.

Ministar finansija RS-a Zora Vidović kazala je da je Vlada utvrdila po hitnom postupku Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske od 4,5 milijardi KM. Drugi rebalans budžeta Republike Srpske za ovu godinu veći je od prvog za 128 miliona KM.

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS-u Miladin Stanić ističe da će posebna sjednica imati smisla “ukoliko oni koji je predlažu znaju nešto više nego oni koji će učestvovati u radu sjednice”. Stanić kaže da se sjednica morala održati u tekućoj godini, jer su prilivi u budžet veći od planiranog i to se znalo već na prvom rebalansu budžeta.

– Ako se očekuje da se izborni rezultati potvrde i proglase, onda ova sjednica nema smisla niti ima potrebe. Još jednom ponavljam, očigledno oni koji predlažu ovu sjednicu znaju nešto više nego mi o svim dešavanjima oko izbora i izbornih prevara. Vidjeli smo da se dio novca trošio prema odluci Vlade RS-a za potrebe izbora, ali očigledno se rebalans ne može raditi bez odluke Narodne skupštine, istakao je Stanić. 

Podijeli ovaj članak