Kako glasati na izborima: Pogledajte video

1 min. čitanja

Kako su naveli iz CIK-a, cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) pokrenula je informativnu kampanju pod nazivom “Kako glasati?”. Shodno tome, objavili su edukativni video na koji način birači mogu glasati 2. oktobra na Općim izborima.

Kako su naveli iz CIK-a, cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić.

Centralna izborna komisija BiH poziva i sve ovjerene političke subjekte za učešće na Općim izborima 2022. godine u BiH da u vezi sa ispravnim i zakonitim načinom popunjavanja glasačkih listića objavljuju samo zvanične videozapise Centralne izborne komisije BiH.

Ovi i svi drugi edukativni, informativni, a uskoro i motivirajući spotovi dostupni su na web stranici Centralne izborne komisije BiH kao i na njihovom YouTube kanalu.

Podijeli ovaj članak