Isak odgovorio Dodiku: Niko si i ništa, Vučić te tješi uz hamburger, ali će te pustiti niz vodu

3 min. čitanja

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu posljednjih izjava predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Ministar Isak poručio je Dodiku da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamoli govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.”Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda. Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamoli pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa”. rekao je Isak.

Poručio je da ne zna ko savjetuje Dodika, ali da ko god to radi, radi pogrešno.

“Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja ‘realna alternativa’ zatvor. Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke. Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Ti

samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama. Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome”, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Podsjetimo, Dodik je izjavio kako je samostalnost RS-a realna alternativa za budući život.

“Samostalnost je realna alternativa za naš budući život. Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje”, rekao je Dodik novinarima

Klix.ba

Podijeli ovaj članak