Heroji iz Tešnja pomogli glumici nakon što je doživjela nezgodu na putu

3 min. čitanja

Glumica Ornela Vištica na Facebooku je opisala situaciju koja joj se dogodila na putu iz Zagreba prema Žepču. Otkrila je da je s dvije prijateljice koje su joj pravile društvo putovala na predstavu, ali tokom vožnje dogodila im se nezgoda na autocesti.

– Nakon 45 minuta od graničnog prijelaza, osjetile smo udarac ispod auta na autocesti za vrijeme vožnje. Pomislile smo kako se radi o puknutoj gumi i zaustavila sam auto na zaustavnoj traci. Ubrzo smo pronašle pravu kornjaču ispod auta kod lijeve prednje gume. Nakon što smo je izvukle van, pokušale smo ponovno pokrenuti auto, no zvuk nije bio najsjajniji, opisala je.

Ubrzo se ispred njih zaustavio kombi, a iza njihovog auta koje je bilo u kvaru zaustavio se još jedan automobil.

– Iz kombija su izašla dva tipa, iskreno kad sam ih vidjela pomislila sam ko su oni? I koliko je sigurno razgovarati s njima? Zatim se zaustavio drugi automobil iza nas, a uskoro smo saznali imena: Meho, Pajo, Dragan koji su pokušavali osposobiti akumulator od auta, kazala je.

Otkrila je da nisu uspjeli i da je bila u strahu hoće li uopšte stići na predstavu. Jedna prijateljica je ostala uz auto čekati šlep službu, a Ornela i druga prijateljica sjele su u kombi. Meho i Pajo su ih uspješno odvezli na predstavu gdje su stigle na vrijeme.

– Blaža je više od sat čekala šlep i dostavili su joj hranu i vodu. Voda me podsjetila, na ruke jedne godine u jednom kampu kojima je bila potrebna tada samo voda. Meho kaže kako je ljudski život najvažniji. “Polako, usporite…”, navela je Vištica pa dodala:

– Jučer u Bosni su ljudi iz Tešnja učinili veliku stvar, omogućili da se predstava izvede i ono najvažnije pomogli da tri žene žive i sigurne stignu natrag u Zagreb. Kornjača je ostala tamo negdje kod zaustavne trake, a mi smo sretne jer se tamo na više od sat zaustavilo vrijeme, zaustavilo se i mi smo upoznali divne ljude. Meho, Pajo, Dragane, Darko, Predrag… Hvala vam, zaključila je Vištica.

Podijeli ovaj članak