HDZ-ov ministar privrede u Vladi ZDK-a: Smeta mi kada bošnjački političari svojataju BiH, Hrvati su ovdje živjeli vjekovima i živjet će

2 min. čitanja

Zlatko Jelić iz Usore, aktuelni ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona, kandidat je Hrvatske demokratske zajednice BiH za kantonalnu Skupštinu. Zahvaljujući dobrim rezultatima u radu Ministarstva, vjeruje da će dobiti povjerenje građana i da će “hrvatski narod u ovoj županiji i dalje imati legitimne predstavnike”.

U protekle četiri godine Vlada ZDK-a je na prijedlog Ministarstva privrede isplatila poticaje za 260 privrednih subjekata, i to više od 4,2 miliona maraka, a što je rezultiralo ostvarenjem investicija u iznosu većem od 12 miliona KM.

– Ulaganje kroz program konkurentnosti ima višestruki značaj za jačanje investicija s obzirom na to da je program usmjeren prema jačanju malih i srednjih poduzeća. Rezultiralo je povećanjem konkurentnosti MSP-ova kroz jačanje njihove sposobnosti da posluju na međunarodnim tržištima, jačanjem tržišne pozicije i promocije izvoznih potencijala i umrežavanjem s inozemnim tržištima i poslovnim partnerima. Podrška Vlade i Ministarstva rezultirala je višestrukim investicijama u sektoru proizvodnih djelatnosti, ističe Jelić.

Kada su u pitanju predstojeći izbori, Jelić nam kaže da ga žalosti to što u javnim nastupima predstavnici bošnjačkih stranaka “svojataju Bosnu i Hercegovinu kao da je ovo samo njihova domovina”, te da to nije istina, jer su “Hrvati vijekovima živjeli na ovim prostorima i živjet će”.

– Grobovi mojih pradjedova, djedova i otaca su ovdje u BiH, točnije u Usori, i zato kažem: Bosna i Hercegovina je i moja domovina!, poručuje Jelić.

Zlatko Jelić je napomenuo da u ZDK-u HDZBiH na izbore izlazi sa zajedničkom listom predvođenom HNS-om, da vjeruje u dobar rezultat, te se nada da će dobiti četiri zastupnika u Skupštini.

Podijeli ovaj članak