“Gore” društvene mreže zbog nastupa Dubioze kolektiv: “Dino pjevao četiri sata, oni 45 minuta”

4 min. čitanja

Dva dana nakon novogodišnjeg nastupa Dubioze kolektiv u Sarajevu, na društvenim mrežama se ne smiruju reakcije.

Na Twitteru se može naći više stotina komentara vezano za ovu temu. Među onima koji nisu zadovoljni nastupom bh. benda, najviše je onih koji im zamjeraju dužinu pjevanja i loš razglas.

“Svirati tezgaroški sat i po, doći na tonsku probu iz Budve u 3, ne svirati za odbrojavanje Nove Godine i sa pet minuta tišine je ofirno i bezveze. Provalili su se nepotrebno. Nedostajao im je jos jedan sound i video wall. Tačka. To je do njih i ni do koga drugo”, napisao je jedan tviteraš.

“Dubioza Kolektiv za Novu vrijedi 50,000 – 100,000, ali onakav koncert ne vrijedi 350,000. U suštini, raspravljamo koliko vrijedi izgoren burek”, dodao je drugi.

Ima i onih kojima su bili “super”, ali svejedno su ostavili zamjerku na dužinu nastupa.

“Dubioza kolektiv je bila super. Po mom ukusu su malo svirali jer ih ja mogu slušati dan i noć”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Neki smatraju da bi se trebale podnijeti i ostavke zbog nastupa Dubioze.

“Nije do Dubioze, već do organizatora. Isključivo! Neko je mlatnuo pare, osramotio grad, bend Dubiozu i izlevatio raju koja se veselila dobroj svirci. Neko bi trebao podnijeti ostavku zbog ovog u najmanju ruku. Vozdra”, jedan je od komentara.

Potom slijedi još jedan komentar vezan za razglas.

“Bio sam prisutan, ništa nisam razumio, program katastrofa. Prije nekoliko godina sam gledao Laku na -17 stepeni – više sam uživao. Po mom mišljenju Dubioza Kolektiv je precijenjen”, napisao je jedan korisnik.

Podsjetimo da je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ranije rekla da će za javni doček Nove godine biti izdvojeno 350.000 KM. Sudeći po komentarima na Twitteru, mnogi smatraju da Dubioza nije opravdala taj novac.

“Dubioza kolektiv je po mom mišljenju nešto što ne zaslužujemo da se javno promovira i još uz to plati 300-400 hiljadu KM našeg javnog novca od poreza”, napisao je jedan korisnik.

Neki su iskoristili ovu priliku i da spomenu doček na kojem je nastupao Dino Merlin 2017. godine.

“Dino Merlin na dočeku 2017. Na -17 pjevao četiri sata. Dubioza na +10 jadnih sat! Eto ne znam…”, napisao je jedan korisnik.

“Ne znam. Bila sam na koncertu. Bukvalno ništa nisam čula. Većina ljudi koji su prolazili su se također žalili na razglas. Respect za momke. Kod kuće se najteže dokazati zato sam mislila da će razvaliti”, još jedan je od komentara.

Podsjetimo da je bend Dubioza kolektiv na binu izašao u 23 sata i pjevao do 00:45, računajući i pauzu u ponoć.

Podijeli ovaj članak