Fotografija koja je izazvala negodovanja: Teške optužbe na račun Rame Isaka zbog helikoptera

2 min. čitanja

Fotografija Arnela i Rame Isaka koji poziraju u helikopteru izazvala je veliki broj komentara na društvenim mrežama.

Vožnja helikopterom u privatnom aranžmanu ne bi bila ništa čudno, međutim reakcije je izazvala činjenica da je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak do Potočara službenim helikopterom išao sa svojim sinom Arnelom, inače federalnim zastupnikom.

Tim povodom oglasio se Klub zastupnika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine:

– Zadnjih dana svjedočimo neviđenom bahaćenju ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka, navodi se u reakciji SDA.

Dodaju da “nakon što je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11.jula na dan obilježavanja genocida, otišao je korak dalje”

– Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

– I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža, navode iz SDA.Radi se o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

– Jos nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru, navode iz SDA i dodaju:

– Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja.

Podijeli ovaj članak