(FOTO) Kilometarske kolone na ulazu u Sarajevo: Vozači na rubu živaca

3 min. čitanja

Kilometarske kolone, zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo – Vogošća, u ulici Alipašina, i to od raskrsnice za stadion Asim Ferhatović Hase do naselja Šip, i jutros su na ulazu u Sarajevo. 

Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac kroz Jukićevu ulicu, navode i iz BIHAMK-a te upozoravaju da je na ovoj dionici dosta usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Iz Sararajeva prema Vogošći su i danas, kao i prethodnih dana manje gužve, no strpljenje vozača koji se kreću prema Sarajevui jutros je na izmaku. 

Brojni vozači negoduju jer se radovi, kako ističu, izvode u jutarnjim, a ne noćnim satima.

Čitatelj Oslobođenja, koji nam je poslao fotografije, ističe da u koloni zna “zaglaviti” i do sat vremena.

A zbog povremene kiše, na saobraćajnicama u našoj zemlji, kako ističu iz BIHAMK-a, saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Povećana je i opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama upozoravamo i na jak vjetar, a izdvajamo magistralni put Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a skrećemo pažnju na puteve Priluka Glamoč-Mlinište i Livno-Kamensko.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Konjic-Jablanica (most Paprasko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Zbog redovnog servisiranja opreme u potputnjaku Oštrik, na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća, u noćnim satima (23-04 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije izvode se na raskrsnicama magistralnih puteva u Cazinu i Bosanskoj Krupi. Za vrijeme radova signalizacija je van funkcije, zbog čega savjetujemo pojačan oprez.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podijeli ovaj članak