Erol Avdović poručio Schmidtu i onima koji misle kao on: U Bosni sila kratko traje…

2 min. čitanja

Erol Avdović, ugledni novinar koji izvještava iz New Yorka i redovno objavljuje svoje komentare na Twitteru i danas je uputio poruku visokom predstavniku u BiH, ali faktički i svima onima koji misle kao on.

“Agospodin Svhmidt je čini se i dalje iznenađen odlučnim reagiranjem bh. javnosti i to da mu nije prošlo ono “razdiranje mačke” u Goraždu. Dapače, malo ga se ko uplašio. U Bosni sila kratko traje. Govorim to kao student historije.

Problem onih koji brane Schmidta je što i dalje koriste “bošnjački radikalizam”, “bošnjački demografski oportunizam” i sve ono što Bošnjake samo zato što su većinski muslimani upisuje pod “sigurnosni izazov” za EU i Ameriku?! To je netačan i krajnje nemoralan politički instrument.

Po tome su veći Evropljani od nazovi Evropljana jer za sebe i za SVE oko sebe žele samo normalne evropske (EU) standarde i norme. Sva hajka je protiv Bosanaca samo zato što žele tu egzistencijalnu ravnopravmost. Razgovarajmo, umjesto da se vrijeđamo. Ako ste u stanju!

Eto tako. I bez daljnje prozivke i prostakluka molim. Bolje za sve da se čujemo, a ne da smišljamo sočniju psovku jer podvale više ne prolaze”, poručio je Avdović.

Podijeli ovaj članak