Edina Gabela otkriva: Zašto je otkazana sjednica Zastupničkog doma parlamenta FBiH

2 min. čitanja

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH trebala je biti održana 21. juna, ali je odgođena za 26. juni. Onakon otkazivanja ove sjednice pojavile su se razne špekulacije, a među njima je i ona da nije postojao dogovor o smjeni aktuelne potpredsjednice Zastupničkog doma Edine Gabele, na čije mjesto bi trebao doći “šiša ministar” Arnel Isak.

Podsjećamo, nedavno je Isak napustio svoju dotadašnju stranku NES i prešao u nezavisne zastupnike, te je nakon toga dao podršku imenovanju Vlade FBiH u čijem sastavu je i njegov tata Ramo.

Povbodom otkazivanja sjednice i špekulacija koje su se pojavile, oglasila se i edina Gabela.

– Obzirom da svi nosimo odgovornost za rad u Parlamentu Federacije BiH, imam obavezu da iznesem svoj stav kao članica rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Zajedno sa kolegama iz rukovodstva PFBiH radim korektno i dajem svoj puni doprinos.

Imam apsolutno povjerenje u svoje kolege i njihovu dobronamjernost.

Vjerujem da je sjednica 21.6.2023.godine odgođena ne zbog rukovodstva ili opozicije, već zbog nepostojanja dogovora za izbor sudije Ustavnog suda BiH. To potvrđuje činjenica da će se sjednica Doma naroda FBiH održati 26.6.2023.godine sa istim dnevnim redom bez tačke za Izbor i imenovanja.

Na kraju ću se referisati na govor g.Johanna Sattlera koji je javno rekao da opozicija može biti dio rukovodstva i da je to dobra praksa širom svijeta, te da to relaksira parlamentarne odnose. Klub SBiH i ja lično ćemo se zalagati za dobre odnose i podržavati zakone koji su važni za građane Federacijie BiH, stoji u reagovanju Gabele.

Podijeli ovaj članak