Država okrenula leđa sportistima: “Ja star bih otišao odavde, a ne oni, ovdje ima samo obećanja i kokuza”

2 min. čitanja

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Selekcija Portorika u potpunosti je nadigrala izabranice Gorana Loje, te slavila rezultatom 82:58.

Vrijedi naglasiti činjenicu da je odlazak Zmajica kao i košarkaša ali i brojnih drugih nacionalnih selekcija na velika takmičenja bio upitan.

Građani Bosne i Hercegovine smatraju da država nije na pravi način podržala svoje sportiste.

– Niko ne vodi računa o njima, to je užas jedan. I to nije samo sa košarkašima, već sa svim sportistima. Evo vidimo šta je napravila Lana Pudar, Amel Tuka, muški košarkaši…

– Kakva država? To je propast od države. I ova Pudar iz Mostara, svaka joj čast. Nisu ni u nju ulagali.

– Pitanje novca. Ko ima novaca, može finansirati mlade, talente, uzimati, ali mi dolazimo sa terena gdje se malo ko o njima brine.

– To je najveći problem. Svi odlaze. Nema para, čim nema para, idu svi za parama. Ode omladina, što neće košarkaši i košarkašice. Ja star bih otišao, sad da mogu. Šta imaš? Ko šta ima? Ima samo plakata, izbora, obećanja, a raja kokuzi. Ja bih sad star otišao, a ne košarkašice. Može igrati u “ž” ligi, zaradit će više nego ovdje. Vidiš gdje spavaju, po podrumima i strunjačama – kažu naši građani.

Podijeli ovaj članak