Drama na kruzeru: Mladić iz BiH doživio napad, spasioci došli po njega…

2 min. čitanja

Portugalska služba za spašavanje u svom zvaničnom saopćenju navela je da je bosansko-hercegovački državljanin (29) doživio napad dok se nalazio na kruzeru udaljenom 691 kilometar od obale Portugala.

Portugalska služba za spašavanje Marinha Portuguesa u saopćenju navodi kako je odmah pozvana u pomoć spasilačka služba koja ga je evakuirala na kopno u bolnicu.

“Divovski brod Mein Schiff 3 sa zastavom Malte plovio je u petak Atlantskim oceanom i bio udaljen 691 kilometar od južnog portugalskog rta Cabo Sao Vicente. Neimenovani državljanin BiH doživio je napad pa je oko 15.30 sati s broda upućen telefonski poziv portugalskoj spasilačkoj službi. Odmah je obavljena procjena stanja unesrećenog prilikom čega je zaključeno da nije hitan slučaj. Zbog toga je idući dan, u subotu, u koordinaciji s lučkom kapetanijom gradića Cascaisa poslan spasilački čamac prema kruzeru”, navedeno je u saopćenju.

A Marinha Portuguesa, através do Centro de Coordenação de Busca e Salvamento Marítimo de Lisboa (MRCC Lisboa), coordenou durante o dia de ontem e de hoje, uma operação de busca e salvamento de um homem com 29 anos, de nacionalidade bósnia.

Saiba tudo em https://t.co/wVqA9GwMjF pic.twitter.com/cuaY4oxDB9

— Marinha (@MarinhaPT) April 15, 2023

Također, istaknuto je da je muškarac u popodnevnim satima prebačen na obalu te prevezen u lokalnu bolnicu. Iz Marinha Portuguesa nisu otkrili kakvu vrstu napada je imao unesrećeni.

Podijeli ovaj članak