Dodik: Za 30 godina Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu u određenom državnom obliku ujedinjenu sa Srbijom

2 min. čitanja

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da za 30 godina Republiku Srpsku vidi kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju.

Naveo je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u RS-u, da je jedno vrijeme bio i opozicija, ali da “nikada nisu izostajali pritisci stranaca”, pa čak i prijetnje po njega i njegovu porodicu.

– One su me samo ojačavale da nastavim. Uvijek sam se vodio time koliko moje ponašanje donosi ili odnosi Republici Srpskoj i da li je ugrožavamo ako kažemo da nešto nećemo – rekao je Dodik za RTRS.

Davno sam shvatio, kaže Dodik, da ne ugrožavamo i da Republici Srpskoj može pomoći jedino nedvosmislen stav odbrane njenih vrijednosti.

– Za 30 godina Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju – kazao je.

Kazao je da je ponosan na kontakt koji ima sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

– On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savjetu bezbjednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može pomoći – rekao je Dodik.

Podijeli ovaj članak