Dodik se otvorio: Milanović je negirao genocid

2 min. čitanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član PredsjedniÅ”tva Bosne i Hercegovine gostujući u emisiji “Direktno sa Minjom MIletić” na Euronews Srbija, između ostalog, govorio je o deÅ”avanjima na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u procesu Brdo-Brijuni.

Vezani tekst:

–Ā Dodik: Euroentuzijasti su bolesni ljudi, podržavam referendume u Donbasu, jer bih i ja volio da…

Dodik je odgovarajući na pitanje Miletić rekao da se dan poslije tog ručka susreo sa Milanovićem u jednom restoranu kod LaktaÅ”a, a ne kako su mediji izvjestili u Dodikovoj kući.

– Tada se otvorila polemika, gdje je on govoreći za ručkom rekao: ā€˜ako svi znamo da nije bio genocid u Srebrenici, ali jeste bio u Jasenovcu. Mi svi znamo da je na jednoj strani odlučeno politički da se Srebrenica proglasi genocidom, a da je onda nađeno dvoje, troje sudija u HaÅ”kom tribunalu koji su potvrdili američku volju da se to proglasi genocidomā€™. On je to tamo rekao pred svima. Bio je Pahor, Džaferović, bio sam ja, bio je Osmani, predsjednik Albanije, Đukanović i povela se diskusija. To se ne iznosi, ali Džaferović čim se vratio u Sarajevo odmah je napao njega Å”to je to rekao da nije bio genocid i tačno je sve tako bilo, rekao je Dodik.

Podijeli ovaj članak