Dodik napao Zelenskog: Čovjek je umislio da može da drži predavanje i da ocjenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu

2 min. čitanja

Još aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je “da arogancija koju pokazuje predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta zapadni Balkan treba ili ne treba raditi”.

“Politički je nepristojno da on dijeli savjete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da slijedimo”, rekao je Dodik povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija prijetnja svima i da to “nije ništa manje važno za Balkan”.

Dodik je dalje naveo da Zelenski ima svoje koji ga simpatišu, ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je takvo, kako navodi, bezočno sugerisanje bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini apsolutno “nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo koju Zelenski ima u tome”.

Vezani tekst:

“Čovjek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocjenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopće nije pitana”, naglasio je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska ostaje neutralna kada je riječ o ukrajinskoj krizi, javlja Srna.

“Situacija se tamo mijenja. Mislim da ne treba trčati za događajima koji su ovakvog ili onakvog karaktera i davati svoju ocjenu tome. Mi ćemo ostati i dalje neutralni u želji da se rat završi, a kako će stvari izgledati, šta će biti, niti se nas tiče, niti mi možemo utjecati na to”, poručio je Dodik.

Podijeli ovaj članak