Dodik najavljuje okupljanja u RS: Bit će najmanje 25 hiljada ljudi, pokazat ćemo šta znači…

2 min. čitanja

Budžet Republike Srpske za narednu godinu biće usvojen, bez obzira na opstrukcije opozicije i CIK-a BiH, kaže Milorad Dodik. 

Poslanici će već u srijedu raspravljati o rebalansu budžeta, a 1. novembra stari saziv Narodne skupštine, trebalo bi da usvoji novi budžet i ekonomsku politiku za 2023. 

– Održavamo sjednicu dan prije isteka saziva ovog Parlamenta, da bi usvojili budžet i spriječili spekulacije koje su očigledno vidljive u pogledu želje da se spriječi formiranje vlasti u Srpskoj i da ta vlast može da donese budžet i osnovne elemente ekonomske politike. Time žele prebaciti Srpsku na režim privremenog finansiranja, što je za nas neprihvatljivo, kaže Dodik.

Udari na Republiku Srspku ne prestaju. Iako se mogućnost da BiH dobije kandidatski status prikazuje kao pozitivna, za nas je neprihvatljiva, jer kroz to žele zadržati lažnog visokog predstavnika i strance u Ustavnom sudu BiH, kaže Milorad Dodik. 

– Srpskoj je neophodno vratiti nadležnosti koje joj pripadaju, a jedna od njih bi mogla biti riješena kroz republički Zakon o izborima, rekao je Dodik.

Kako bi oni kojima smeta izborni rezultat vidjeli da je volja građana jasna, u utorak u 18 časova okupljanjem u parku Mladen Stojanović, pokazaćee njihovu odlučnost, kaže Milorad Dodik. 

– Mi ćemo pokazati šta znači moć okupljanja, a ne parada i šerada u tom pogledu. 25 hiljada ljudi biće najmanje u parku Mladen Stojanović koji će prošetati do Trga Krajine. Svako će imati priliku da vidi njihove i naše brojeve”, kaže Dodik. 

Moja pobjeda je neupitna, kaže Dodik. Podsjeća da je SNSD još u izbornoj noći izlazio sa provjerenim i tačnim podacima, za razliku od opozicije, prenosi atvbl.rs.

Podijeli ovaj članak