Divlja svinja napravila haos u Maglaju: Protrčala kroz avlije, udarala u automobile na magistralnoj cesti, a na kraju napala i djecu

1 min. čitanja

Prava drama odvijala se tokom jutra u Maglaju, kada se divlja svinja pojavila u naselju Jelovac gdje je protrčala kroz bašte i avlije porodičnih kuća.

Svjedoci kažu da je svinja do naselja došla vidno uznemirena, a prava drama nastala je tek kada je čula glasove mještana koji su je dodatno uznemirili.

– Divlja svinja je, vidno uznemirena, zalutala u naselje Jelovac, protrčala kroz avlije, bašte, terase, a potom dodatno uplašena galamom i vikom mještana, skočila sa potpornog zida na magistralni put M17 na kratko usporavala saobraćaj i dezorijentisana udarala u automobile, navodi se na Facebook stranici RTV Maglaj.

Isti medij prenio je da je ova životinja nasrnula i na ljude.

– Mještani Jelovca o svemu su obavijestili PS Maglaj i LD Soko koji su odmah reagovali, izašli na teren te nakon sto su je uočili, divljač pratili sve do naselja Parnica, na drugoj strani rijeke Bosne gdje je ubrzo i eliminisana. Na tom putu divlja svinja je nasrnula na djecu, dvije žene, policajca, istaknuto je.

Podijeli ovaj članak