Disciplinska komisija: Studentice kriminalistike Vujičić i Todić dobile najtežu kaznu

1 min. čitanja

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije objavio je kako je disciplinska komisija ovog fakulteta donijela odluku u vezi sa slučajem studentica Valentine Vujičić i Slađane Todić. Izrečena je najstroža kazna, a to je da se isključe sa ovog fakulteta u trajanju od tri akademske godine.

Podsjećamo, Vujičić i Todić ne samo da su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića i negirale genocid u Srebrenici, nego je Todić još rekla monstruoznu rečenicu: “Nek‘ smo vas pobili”.

– U nadi da će ovakva odluka, kako je to, između ostalog, u detaljnom obrazIoženju odluke navela Disciplinska komisija, imati i preventivni karater, koristim priliku da ovim putem pozovem sve studente Univerziteta u Sarajevu da se u svim oblicima svojih javnih izražaja (komunikacija in vivo, putem društvenih mreža, online platformi, medija i sl.) suzdrže od korištenja govora mržnje, uvredljivog, seksističkog i diskriminatomog govora, jezika podjela i drugih srodnih narativa vodeći računa o pozitivnopravnim propisima, njihovom ličnom ugledu i ugledu Univerziteta kao i dalekosežnim štetnim posljedicama koje ove vrste narativa imaju u našem društvu – naveo je dekan FKKSS prof. dr. Jasmin Ahić. 

Podijeli ovaj članak