Direktno sa Vildanom: Prvo NATO pa onda EU integracije

2 min. ─Źitanja

Odgovore u novoj epizodi podcasta Direktno sa Vildanom tra┼żimo na pravoj adresi: od ministra vanjskih poslova na┼íe zemlje.

Elmedin Dino Konakovi─ç je ro─Ĺeni Sarajlija: imao je pet godina kada je Bosna postala prvak Evrope, a 10 kada je Sarajevo bilo centar svijeta kao doma─çin 14 zimskih olimpijskih igara. Sport se, dakle, doima kao prirodno odrastanje. Ko┼íarka┼íki dres Bosne nosio je u ratu, kada je bio i dobrovoljac Armije BiH, a onaj broj 14 pratio ga je u politici kojom se aktivno bavi od 2004.┬á14 godina bio je u SDA, vije─çnik u Op─çini Centar, zastupnik u Skup┼ítini Kantona, a 2015. je dobio 14. mjesto na listi i uspio dobaciti do vrha.

Tako je postao premijer Kantona koji nije pristajao da bude 14 rupa na svirali. 2018. osniva Narod i pravdu i vrlo brzo postaje motorni pogon okupljanja kontra SDA: danas ga optu┼żuju da je dr┼żavni izdajnik broj 1, a on odgovara: Vjerujem u djela a ne u ┼íuplju pri─Źu. Razgovarat ─çemo i o nedjelima.

Podcast Direktno sa Vildanom Selimbegović ponedjeljkom u 21 sati gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTube, Google Podcasts, Apple Podcasts, Deezer, Spotify, Podcast Index, Amazon Music, TuneIn + Alexa, Podcast Addict, Podchaser, Pocket Casts, Listen Notes i Player FM i na O kanalu.

Ukoliko ste propustili pro┼ílosedmi─Źnu┬áepizodu podcasta Direktno sa Vildanom Selimbegovi─ç u kojoj┬áje go┼í─ça bila Aleksandra Pandurevi─ç,┬ámo┼żete je pogledati┬áOVDJE.

Podijeli ovaj ─Źlanak