Danas pretežno sunčano vrijeme: Objavljena prognoza do srijede

2 min. čitanja

Jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -1; Grude i Livno 3; Zenica 4; Sanski Most 5; Bijeljina i Sarajevo 6; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 7; Bjelašnica i Ivan Sedlo 8; Gradačac 9; Trebinje 12; Mostar 15; Neum 16°C.

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak u našoj zemlji preovladavaće sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu u BiH umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Podijeli ovaj članak