Da li je baš morao / Tegeltija “iscipelario” PDP: Izvršio je političko samoubistvo i umro, sad još samo…

3 min. čitanja

Kažu da postoje ljudi koji, kada vide da jedan ili više jačih tuku jednog slabijeg, koji je već na zemlji, pritrče i onda ga oni još “iscipelare”, odnosno izudaraju nogama. Valjda se sami sebi osjećaju bitnim u takvim trenucima dok “cipelare” nemoćnog.

U slučaju PDP-a takvu ulogu je preuzeo Milan Tegeltija, bivši prvi čovjek bh. pravosuđa. Činjenice su da je SNSD pobijedio na izborima, PDP nije. PDP potresaju unutarstranački sukobi, koji nakon izbora sve više iskaču ispod tepiha pod koji su gurani u vrijeme kampanje. SNSD se, u trenutnim okolnostima, ne bi trebao ni osvrtati na PDP. Međutim, Tegeltija ne misli tako.

– PDP doživljava ono što sam predvidio u postizbornom periodu. Nije to neka pamet bila ni predvidjeti, to je bilo očito iz aviona. Ta stranka je zaslužila da nestane sa političke scene. Nakon haosa koji je napravila u RS-u ona više nema kredibilitet ni moralnog prava da postoji.

Uzaludni su pokušaji Draška Stanivukovića da oživi mrtvaca, razumom, smirenošću i pokušajem racionalizacije. Nema u PDP-u ništa racionalno na šta bi se razum mogao prilijepiti. PDP je danas u “zombi” stanju. I sa sobom će u ponor vući sve koji se na vrijeme ne distanciraju od njega.

Frustracija je ušla u svaku poru PDP, frustracija je politika PDP-a, Frustracija upravlja postupcima Jelene Trivić i vrha PDP-a. A kad frustracija upravlja ljudima, tu nema niti može biti ničeg racionalno. PDP je izvršio političko samoubistvo i umro. Sad još porodica treba to da prihvati, napisao je Tegeltija.

Podijeli ovaj članak