Da li bi Vučić priznao nezavisnost RS? – Da se samo Dodik drzne…

2 min. čitanja

Nadu mi daje da u dubini društava naših nema raspoloženja, aktivnosti koje mogu opravdati Dodikov riječnik jer on, ne propuštajući priliku da to čini, insistira na secesiji. Loše je za nas i za BiH jer Dodik to čini u prisustvu Vučića…

Predsjednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić govorio je o odnosima u regiji. Poručio je kako je BiH jedan od najvećih izraza poražene politike koji je inicirala, kao i Hrvatska, piše Hayat.

– Žao mi je što je 1995. godine prednost data miru u odnosu na pravdu i to dugo traje. Izostanak pravde muči Bošnjake, ali i druge narode. Ta politika još nije mrtva do kraja. Nadu mi daje da u dubini društava naših nema raspoloženja, aktivnosti koje mogu opravdati Dodikov riječnik jer on, ne propuštajući priliku da to čini, insistira na secesiji. Loše je za nas i za BiH jer Dodik to čini u prisustvu Vučića… Veću simboliku ima kada to zajedno čine, jedan ćuteći, drugi govoreći i namjerno do čine jer znaju kakve emocije izazivaju, poručio je Vuletić.

Na konstataciju da je ovo optimistična poruka iz Srbije, Vuletić je rekao:

– Da se drzne Dodik i izglasaju nezavisnost, ko bi priznao takvu tvorevinu? Ne bi Vučić, to bi samo Putin priznao jer bi tako vidio priliku za otvaranjem novog fronta.

Kako je rekao, i tokom rata dominiralo je licemjerje, jer su svi znali da je Srbija u ratu.

Podijeli ovaj članak