Da Ii je Damir Marjanović birao v. d. direktora?

2 min. čitanja

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaÅ”tite okoliÅ”a KS-a poslalo je javni upit Nezavisnom odboru preduzeća Sarajevogas, ali i javnu prijavu Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS-a, za imenovanja v. d. direktora u Sarajevogasu nakon Å”to je direktor Edis Baković 25. jula podnio ostavku.

Kako ističu iz Ministarstva, nisu konsultovani niti su upoznati o ostavci i imenovanju.

– Tražim od Nadzornog odbora Sarajevogasa da objavi na osnovu kojih kriterija i od koga su dobili ime za imenovanje v. d. direktora. PoÅ”to se radi o Nadzornom odboru koji je pod direktnom kontrolom kantonalnog zastupnika Damira Marjanovića, molim NO da me upozna da li je zastupnik Marjanović dostavio ime za v. d. direktora ili je to uradio neki drugi zastupnik u SkupÅ”tini KS-a, naveo je Almir Bečarević, resorni ministar.

Bečarević kaže da je iznio primjedbe na izvjeÅ”taj o radu KJKP Sarajevogas i to je saopćio zastupniku Marjanoviću, ali isto tako je dobio primjedbe na rad direktora od zastupnika Marjanovića, uz opasku da će direktor ići ā€œmilom ili silomā€.

Zastupnik Damir Marjanović kaže da nikad nije imao neki spisak svojih zaposlenika i nikada nije tražio od ministra neka nova zapoÅ”ljavanja te da je komunikacija s Bečarevićem bila inicirana na osnovu informacija kako Bečarević tendenciozno izbjegava otvoriti konkurse za odavno usposlene u Sarajevogasu.

– O sadržaju i razlogu razgovora s ministrom o temi Sarajevogasa ću vrlo rado i dokumentovano upoznati javnost, Ured za borbu protiv korupcije i sve nadležne institucije, zaključio je Marjanović.

Podijeli ovaj članak