Cvijanović napada: Nijedno slovo Ustava i Dejtona ne predviđa postojanje tzv. državne imovine BiH

1 min. čitanja

Član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da ne postoji slovo Ustava, niti Dejtonskog sporazuma koje predviđa postojanje tzv. “državne imovine BiH”.

Upitana da prokomentariše zajedničku izjavu koju su potpisali članoviPredsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, te lideri bošnjačkih stranaka, Cvijanovićeva je rekla Srni da odluka Ustavnog suda BiH na koju se pozivaju potpisnici nije nikakav ustavni osnov, već dokaz da je u BiH sasvim moguće da najviši pravni i politički akt najflagrantnije urušavaju oni koji su dužni da ga štite.

Ona je ocijenila da baš smiješno djeluje i njihova navodna posvećenost suverenitetu BiH, a istovremeno moljakanje stranog faktora da se umiješa u njene unutrašnje poslove, kažnjavajući one koji nisu po volji političkog Sarajeva.

“Ono što je zapravo antidejtonsko i što više od dvije decenije destabilizuje BiH, nisu politika Milorada Dodika i Republike Srpske, već patetični pokušaji bošnjačkih lidera da nasiljem i galamom prigrabe nešto što BiH Ustavom i Dejtonskim sporazumom ne pripada”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala da je to sva suština nefunkcionalnosti i političke paralize koju će BiH, s obzirom na ovakve izjave, u bliskoj budućnosti veoma teško prevazići.

Podijeli ovaj članak