Cvijanović napada: Baš me briga za Schmidtov odgovor, očito mu se ne sviđa moj demokratski kapacitet

2 min. čitanja

Član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da vjeruje da se BiH može čuvati samo unutrašnjim dijalogom, jačanjem povjerenja i poštovanjem ustavnih nadležnosti, za razliku od Christian Schmidt koji misli da se BiH čuva međunarodnim intervencionizmom ili ispijanjem kafe i druženjem sa legitimnim ili nelegitimnim stranim predstavnicima.

Na pitanje da prokomentariše njegovu izjavu da će u slučaju da predsjedavajuća Predsjedništva BiH ospori njegov legitimitet, dobiti odgovor koji joj se neće dopasti, Cvijanovićeva je u izjavi za Srnu odgovorila da je baš briga šta je njegov odgovor, jer su nju birali građani Republike Srpske i do mjesta srpskog člana Predsjedništva došla je na bazi njihovog ogromnog povjerenja.

“Ja ne vidim nikakvu draž u tome da razmjenjujem medijske poruke sa Schmidtom. Ako se obraćam u Savjetu bezbjednosti, onda to činim u kapacitetu i na osnovu mandata koji mi je dao narod na izborima. Njemu se očito ne sviđa moj demokratski kapacitet, niti što sam tu izabrana, ali mu to i dalje ne daje pravo ni da vrijeđa, ni da prijeti, a pogotovo da misli kako ovdašnjim političarima može zašiti usta i natjerati ih da se prave da je demokratsko ono što to nije”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da joj je nejasna i ta neka njegova tvrdnja u vezi s ruskim savjetnicima, te da je ne može ni komentarisati, dodavši da su njeni savjetnici svi redom građani Republike Srpske.

“On svoj legitimitet crpi ili ne crpi iz verifikacije u Savjetu bezbjednosti, a ne iz toga šta ja mislim. A ja mislim da on nije iznad demokratski izabranih institucija i volje građana”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je zaista nevjerovatna i ta njegova priča da parlament treba da nadograđuje jedan međunarodni ugovor, a to znači da ga mijenja.

Podijeli ovaj članak