Ćudić: HDZ i SNSD pričaju o nezavisnosti BiH od stranih utjecaja, a idu u Zagreb i Beograd na konsultacije

Dodaj komentar
1 min. čitanja

Zastupnica u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić je na press konferenciji Naše stranke kazala da će građani RS-a morati se odlučiti između vlasti i evropskog puta i da se ne može više sjediti na dvije stolice.
Ćudić je kazala da se nameće nelogičnost gdje HDZ i SNSD pozivaju na nezavisnost BiH od međunarodnog utjecaja dok se svjedoči konstantnom konsultovanju i traženju instrukcija iz Beograda i Zagreba u vezi unutrašnjih pitanja BiH.
“Pozivam naše partnere da praktikuju ovo što zagovaraju jer Naša stranka ni Trojka ne idu po konsultacije u Zagreb, Beograd ni u jednu drugu međunarodnu prijestolnicu”, kazala je Ćudić.

Ona je rekla i da će pozvati međunarodne aktere koji u historijskom momentu za BiH potencijalno biraju partikularne interese pojedinih članova međunarodne zajednice, a na potencijalnu štetu evropskog puta, da zajednički traže zajedničke interese BiH i međunarodne zajednice i da ovaj “historijski momenat ne bacaju u sjenu potencijalnih neslaganja međunarodne zajednice i da partikularne interese ne donose na štetu BiH”.

Ćudić je kazala da su maske pale i da je car go, a da ako građani RS žele evropski put onda će morati birati između te vlasti i Evropske unije.

Izvor: klix.ba

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare