Čović se sastao sa Murphyjem u Mostaru: “Još jedan konstruktivan razgovor”

1 min. čitanja

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Mostaru ugostio američkog ambasadora u BiH Michaela Murhpya.

Čović je na svom Twitter nalogu objavio fotografiju sa Murphyem uz riječi da su obavili još jedan konstruktivan razgovor.

– Kao i uvijek, još jedan konstruktivan razgovor sa Murphyem, ovoga puta u Mostaru. Razgovarali smo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i naporima za postizanje širokog i održivog napretka. Naše partnerstvo sa SAD-om ostaje ključno za naš brzi put ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u, napisao je Čović.

As always, constructive conversation with @USEmbassySJJ Amb. Murphy in Mostar. We spoke on the current political situation in #BiH & the efforts to achieve widespread and sustainable progress. Our closest partnership with the 🇺🇲 remains key for our fast path towards #EU & #NATO. pic.twitter.com/YLXYzTeeTQ

— Dragan Čović (@Dragan_Covic) July 4, 2023

Vrijedi istaći da ovaj sastanak Čovića i Murphyja dolazi u izuzetno važnom trenutku, nakon posljednjim dešavanja koja su potresla političku scenu u Bosni i Hercegovini.

Također, Ambasada SAD na čelu sa Murphyem je nedavno uputila oštru kritiku Čoviću zbog odnosa prema pitanju plinovoda Južna interkonekcija.

Podijeli ovaj članak