Čović i Plenković ponovo razgovarali o izmjenama Izbornog zakona: Evo šta je najavio lider HDZ-a BiH

1 min. čitanja

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas se ponovo sastao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, sa kojim je razgovarao između ostalog o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Kako je naveo Čović, razgovarali su o pitanju legitimnog predstavljanja u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i Domu naroda.

– Susret s premijerom Plenkovićem nakon nekoliko pozitivnih pomaka u Bosni i Hercegovini. Naglasio sam da je rješavanje pitanja legitimnog predstavljanja u Predsjedništvu i Domu naroda ključno za napredak Bosne i Hercegovine, poručio je Čović.

Meeting with 🇭🇷 PM @AndrejPlenkovic after several positive developments in 🇧🇦. I underscored that resolving the issue of legitimate representation in both the Presidency of #BiH and the Houses of Peoples is a crucial step in moving Bosnia and Herzegovina forward. pic.twitter.com/ejwpzJVNTq

— Dragan Čović (@Dragan_Covic) April 17, 2023

Ovo je jedan u nizu njihovih učestalih sastanaka, a na kojima su razgovarali o izmjenama Izbornog zakona. Čović najavljuje izmjene ovog zakona u skladu sa zahtjevima stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Kako je najavljivao, to bi se najkasnije trebalo desiti pola godine od formiranja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak