CIK BiH večeras donio novu odluku o ponovnom brojanju glasova

1 min. čitanja

Centralna izborna komisija (CIK) BiH na večerašnjoj 72. sjednici donijela je Naredbu o o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje u Zetri.

Odluka je donesena na osnovu razmatranih zahtjeva o ponovnom brojanju glasova. CIK je usvojio naredbe koje će biti objavljen na web stranici Centralne izborne komisije, te će se smatrati da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Centralna izborna komisija naredila je brojanje glasačkih listića sa pojedinih redovnih biračkih mjesta. Riječ je o utvrđivanju rezultata izbora u osnovnim izbornim jedinicama Goražde, Živinice, Mostar, Čelinac i Banja Luka.

U cilju pravilnog utvrđivanja rezultata za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske Centralna izborna komisija BiH je usvojila po službenoj dužnosti Naredbu o otvaranju svih vreća sa glasačkim listićima sa biračkog mjesta 007B029, te da se izvrši uvid da li se u njima nalaze glasački listići za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Po ovoj Naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti odmah.

 

 

Podijeli ovaj članak