Borenović odgovorio Milanoviću: Šta očekivati od “srbomrsca” nego da na najprizemniji način komentariše izbore

2 min. čitanja

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, osudio je današnju izjavu predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića koji je rekao da je Milorad Dodik “ubjedljivo dobio ove izbore”.

Pokušava se organizovati banjalučki majdan. Sve što sam rekao o Dodiku, mislim to i dalje. On je od svih mogućih opcija za Hrvate najprihvatljiviji. CIK, koji nije pod njihovom kontrolom, izbrojala je 30.000 glasova prednosti u odnosu na Trivićku. Na biračkom tijelu koje je manje od 600.000. Kakav je to kriterijum i kakva je to uopšte država u kojoj se ponovo prebrojavaju glasovi? To je suludo. To potkopava demokratiju, rekao je Milanović.

Borenović je upitao, “šta očekivati od srbomrsca Milanovića nego da se ne suzdrži i da na najprizemniji način komentariše izbore održane u Republici Srpskoj”.

– Кoliko mu je Dodik važan kao saradnik njihove službe, govori i činjenica da iz Zagreba jauče da je Dodik pobijedio, pa je preuzeo i retoriku svoje agenture iz SNSD i zaziva novi „Majdan“. Na njegovu žalost, mi nećemo dozvoliti sukob među Srbima, koliko god on i njegov partner Dodik to priželjkivali – rekao je Borenović.

On kaže da je za PDP kompliment što Milanović loše govori o potpredsjednici stranke i kandidatu za predsjednika Republike Srpske Jeleni Trivić.

– Кada te neko poput Milanovića kudi, znači da nešto dobro radiš. Loše bi bilo da iko od nas banči sa takvim tipom, slavi njihove zločinačke akcije, kao što to radi Dodik. Loše bi bilo da mu ćutimo što Srbe naziva šakom jada, kao što mu ćuti Dodik. Loše bi bilo da mu ćutimo na zabranu da predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, posjeti najveće srpsko stratište, Jasenovac – istakao je Borenović.

 A kada već pominjemo predsjednika Srbije, kako dodaje Borenović, Milanoviću mogu samo jedno poručiti:” neka sjedne i od Vučića uči šta je diplomatija, državničko ponašanje i odnos prema izborima održanim u Republici Srpskoj i BiH”.

Podijeli ovaj članak