Borenović: Batinaši na biralištima, 100 hiljada glasova na štetu našeg kandidata, i ptice na grani znaju da smo pokradeni

2 min. čitanja

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, predsjednik Srpske napredne stranke Mirko Šarović i kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić stigli su pred zgradu Centralne izborne komisije BiH gdje će uložiti zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova.

Borenović je za medije objasnio njihove zahtjeve.

– Da se ustanovi prije svega kako izgledaju nevažeći listići i ko je na nevažećim listićima, da se ustanovi ta velika razlika i ko je tu dobio ili nije i da li je uopšte dobio takvu podršku, da se ustanovi da li su te nule namjerno, kako se već utrvdilo, stavljane kako bi se zloupotrijebila izborna volja i kako bi se išlo na štetu samo jednog kandidata. Zamislite, ni jedan jedini primjer nije utvrđen da je kandidat vladajućeg režima oštećen. Već su svih 60, 70 pa čak i blizu 100 hiljada glasova išli na štetu kandidata opozicije, Jelene Trivić. Ja mislim da to i ptice na grani znaju. To više nije tajna i potpuno je jasno. Nastavit ćemo dalje. Ko god misli da je ovo preuranjeno prije nego su utvrđeni rezultati izbora, naš zahtjev će biti uvažen, ako treba mi ćemo ga ponavljati svako nekoliko dana i dopunjavati shodno novim dokazima. Mi u zadnjih nekoliko dana dobivamo sve više i više izjava ljudi kojih je sramota onoga što su vidjeli, i koji su ohrabreni našim postupcima. Počeli su da govore. Pogledajte snimke – batinaši na izbornim mjestima kradu izbornu volju građana i posmatrača koji nemaju mogućnost uložiti prigovor. Kome ćete u pet ujutro priložiti prigovor? Hajte mi nađite ko u Doboju je uputiti bilo kakav prigovor, dodaje Borenović.

Podijeli ovaj članak