Besana noć pred građanima Prijedora: Kiša nanijela ogromnu štetu, oštećen veliki broj objekata, puteva i mostova

2 min. čitanja

Magistralni put Novi Grad-Prijedor zatvoren je za saobraćaj zbog odrona na izlazu iz Novog Grada, rečeno je Srni u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

U Prijedoru je usljed obilnih padavina i ogromne količine vode koju nisu mogli da prime kolektori i kanalizacione mreže oštećen veliki broj objekata, puteva i mostova, izjavio je večeras gradonačelnik Slobodan Javor.

On je rekao novinarima da kiša od sinoć neprekidno pada i da je, prema informacija koje trenutno ima, voda ugrozila mnogo stambenih i pomoćnih objekata te došla i u centar grada.

– Mnoge zgrade, odnosno podrumi zgrada u centru su poplavljeni i tu smo pomoću pumpi ispumpali veći dio vode. To je slučaj sa Domom penzionera, a i pojedine ustanove i preduzeća su poplavljeni. Svi smo na terenu i činimo sve što je u našoj moći da spasimo što više objekata – istakao je Javor.

On je za sutra ili u ponedjeljak, dok se poplava povuče, najavio formiranje više komisija koje će analizirati situaciju na terenu i štetu na objektima.

– Vodostaj rijeka Sane i Gomjenice je takav da još uvijek mogu da prime određenu količinu vode, a ono što je najveći problem je rijeka Miloševica, jer je zbog njenog izlivanja došlo do problema u naselju Topolik – rekao je Javor, javlja Srpska info.

On je naglasio da je grad uradio jedan dio posla kada je u pitanju čišćenje i uređenje njenog korita u dužini od 1,6 kilometara što, kako je rekao, čini se nije bilo dovoljno, ali je uticalo da spriječi izlivanje vode u jutarnjim satima.

– Pred nama je još jedna besana noć i ići ćemo svuda gdje možemo pomoći da spriječimo veću štetu – poručio je Javor.

Podijeli ovaj članak