Bećirović tvrdi da se odazvao na debatu na TVSA pa poručio: Izetbegoviću čekam te, neće ti pomoći privatni “savjetnik” Hadžikadić

1 min. čitanja

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je odluka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se ne odazove u debatu na Televiziji Sarajevo (TVSA) jasan pokazatelj kako Izetbegović kukavički bježi od TV debata kao što je to radio i zadnjih deset godina.

Bećirović oglasio se nakon što je Televizija Sarajevo (TVSA) otkazala planiranu debatu kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine jer je kandidat SDA Bakir Izetbegović obavijestio ovu televiziju kako se neće pojaviti na debati.

– S obzirom na to da su se u medijima pojavili lažni navodi kako nisam odgovorio na poziv Televizije Sarajevo, ovim putem želim istaći da sam ranije obavijestio pomenutu televiziju kako sam spreman pojaviti se u svim debatama – uključujući i debatu na TVSA. Bakirov privatni „savjetnik“ kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica, naveo je on.

Bećirović tvrdi da Izetbegović u situacijama kada se mora suočiti sa istinom i činjenicama pribjegava neodgovornosti, bahatosti, bijegu i laži.

– Bakire, čekam te sutra na državnoj televiziji,poručio je Bećirović.

Podijeli ovaj članak