Azurova izjava može biti ključna, a njegova porodica zabrinuta je zbog konekcija MUP-a USK sa menadžmentom diskoteke

2 min. čitanja

Mladi košarkaš iz Cazina Azur Terzić odavno je izašao iz kome, nakon napada u kojem mu je slomljena kičma u noći 2. oktobra. Ovih dana je najavljeno da će istražitelji od njega uzeti izjavu o tome šta se desilo kobne noći, a njegovim svjedočenjem slučaj u Cazinu praktično bi mogao biti riješen.

Zbog različitih konekcija vodećih ljudi MUP-a USK-a sa menadžmentom diskoteke i tržnog centra, pred kojima se desio napad, porodica je preko advokata Zlatka Pozderca tražila i dobila izuzeće lokalne policije. Tužilaštvo je istragu delegiralo FUP-u, ali javnost i dalje nije zadovoljna brzinom kojom se rješava slučaj.

– Nisam siguran da će Azur sutra dati izjavu, sve zavisi od toga hoće li njegov doktor opet to dopustiti. On jeste izašao iz kome, ali njegovo stanje je u jednom momentu dobro, a u drugom loše, tako da sve zavisi od procjene doktora, kazao nam je advokat Pozderac.

Grupa na društvenim mrežama koja je stajala iza protesta, a iz koje tvrde da sada imaju 10.000 članova, platforma je na kojoj se vodi rasprava o organizaciji novih protesta, možda čak i ispred Tužilaštva USK-a. Na to ih je ponukala informacija da Azurova garderoba koju je na sebi imao kobne noći još nije bila izuzeta iz bolnice kao dokaz.

– Nisam siguran šta je tu tačno, jer stižu nam oprečne informacije. Ipak, porodica vjeruje federalnim istražiteljima. Nakon što oni obave istragu, Tužilaštvo će imati priliku da predmet procesuira. Istina, bilo je tu malo sporosti, jer je istražitelj imao koronu, pa se tražilo da se to dodijeli drugome u Tužilaštvu, ali mislimo da tu neće biti problema, ispričao nam je Pozderac.

Upoznat je s tim da postoje nesuglasice između MUP-a i Tužilaštva, ali smatra da slučaj Azura Terzića neće biti zloupotrijebljen niti ispolitiziran zbog toga.

Građani Cazina za sve to nemaju strpljenja, tako da novi protesti nisu isključeni.

Podijeli ovaj članak