Američki predsjednik pisao članovima Predsjedništva BiH: Evo šta je od njih zatražio

1 min. čitanja

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden poslao je pismo novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Željki Cvijanović i Željku Komšiću.

On je, u ime naroda SAD-a, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

Istakao je da Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

Pozvao je čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani te da rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju.

To, prema riječima američkog predsjednika, uključuje brzo formiranje vlasti na svim nivoima i provođenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda.

U nastavku je poručio da se veseli nadolazećoj godini kada su u pitanju odnosi dvije zemlje.

– U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše saradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njezine građane – zaključio je predsjednik SAD-a Joe Biden.

Podijeli ovaj članak