Ambasada Rusije u BiH: Cilj je potkopati srpsko jedinstvo

1 min. čitanja

Posljednjih dana u javnosti su se pojavile informacije u vezi sa odnosima između rukovodstva Srbije i RS-a, o čemu se navodno govorilo i na sastanku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Tim povodom oglasila se Ruska ambasada u našoj zemlji.

– U vezi s informacijama koje su se pojavile u pojedinim sarajevskim medijima, a koje se tiču sadržaja sastanka Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po pitanju odnosa između rukovodstva Republike Srpske i predsjednika Srbije, izjavljujemo da su slični spinovi ništa drugo nego izmišljotine bez ikakve osnove. Glavni cilj sličnih spekulacija je zabiti klin između Banje Luke i Beograda te potkopati srpsko jedinstvo u kontekstu agresivne euroatlantske ofanzive na Zapadni Balkan.

Polazimo od toga što specijalne paralelne veze između Republike Srpske i Srbije predviđene Dejtonskim mirovnim sporazumom služe zajedničkom rješavanju socijalnih i ekonomskih problema, promovisanju humanitarnih projekata, razradi usaglašenih stavova po aktuelnim pitanjima koja imaju poseban značaj za Srbe s obje strane Drine, stoji u reagovanju Ambasade Rusije.

Podijeli ovaj članak