Abdić i laburisti pokušavaju odgoditi kraj: “Oni su navikli da imaju apsolutnu kontrolu…”

2 min. čitanja

Već četiri puta Općinsko vijeće Velike Kladuše angažuje majstore da promijene bravu, naravno, uz zapisnik, a kopiju ključa predali bi i dežurnoj službi na portirnici Općine, kaže nam vijećnik DNZ-a Rifet Dolić. Odmah nakon toga, načelnik Fikret Abdić vrati novu bravu na salu, a jučerašnju je osiguravao uz radnike zaštitarske službe, sve kako bi u potpunosti spriječio rad OV-a Kladuše.

No, zahvaljujući intervenciji policije, nova brava i zaštitari su sklonjeni da bi se mogla održati najavljena 17. redovna sjednica Općinskog vijeća.

– Već četiri provale unazad mjesec znakovite su za sve građane ovog grada, da su sva prava u rukama onoga ko ima brojčanu većinu, a ne onoga ko radi po propisima i zakonima. Provalu nazivaju “tehnička intervencija”, saopćila je Emina Ćehić, zamjenica predsjedavajućeg OV-a iz laburista, koji inače ne prisustvuju ovim sjednicama.

Vijećnik Naše stranke Zlatko Pajazetović smatra da se sve ovo dešava jer načelnik i Laburistička stranka ne prihvataju činjenice.

– Oni su navikli da imaju apsolutnu kontrolu nad svim i da ne moraju i ne trebaju uvažavati nikoga drugog. Jasno je da to tako više ne može i da je tome došao kraj. Jasno je to i njima, samo pokušavaju ono neminovno odgoditi što duže, jer znaju da više nikada neće biti u poziciji u kojoj su bili do sada, a trajalo je to predugo, ističe Pajazetović.

U saopćenju iz kabineta načelnika navode da je njihova opština “na udaru bezvlašća i nezakonja”, podsjećajući da na sudskim instancama još nije završen njihov spor.

– Ostajemo ustrajni u tvrdnji da vijećnica Bisenija Mušedinović nije legitimno izabrana predsjedavajuća Vijeća, vijećnici nemaju nikakvo zakonsko uporište i kao takvi odraz su nefunkionisanja sistema vlasti cjelokupne države i institucija koje bi trebale osigurati zaštitu prava građana i društvenog poretka, navode.

Abdićev kabinet još nije dobio službena akta niti bilo kakvu povratnu informaciju od nadležnih institucija pred kojima se vodi spor o imenovanju predsjedavajuće Vijeća Velike Kladuše.

Podijeli ovaj članak