Pet vijećnika u Bihaću otišlo iz stranke, Habibija tvrdi: SDP nije u rasulu, već prolazi katarzu

3 min. čitanja

Situacija u Gradskoj organizaciji SDP-a Bihać sve više privlači pažnju novinara zbog činjenice da su je u posljednjem mandatu čak četiri vijećnika u Gradskom vijeću napustila.

– Sulejman Kulenović je prije dva dana napustio SDP i sada će trenutno nastupati kao nezavisni vijećnik, s tim da doktor Kulenović nije jedini. Naime, pet vijećnika je u ovom mandatu napustilo SDP. Stranku su napustili dr. Rusmira Konjević, Alen Zulić, Emir Mujan, a sada dr. Sulejman Kulenović i ja”, kazao je za Bosnainfo nezavisni vijećnik Amir Kozlica, koji za sve ovo okrivljuje rukovodstvo stranke i predsjednika Gradske organizacije Adnana Habibiju.

Adnan Habibija, kojemu je ostao još samo jedan vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću, ne doživljava prijatno prozivke kolege Kozlice.

On kaže da SDP prozivaju oni koji su do jučer bili u njemu, samo nakratko i to koji mjesec, a u međuvremenu su promijenili još pregršt drugih stranaka.

– Tako da protagonisti priče o tobože rasulu SDP-a više zapravo govore o svom karakteru i ljudskosti, jer ako napadaju na tren, izlaze iz anonimnosti, smatra predsjednik Habibija i dodaje da rasula nema.

Naime, SDP Bihać odavno prolazi kroz fazu koja nije završena, kao i svaka stranka prije njega, a sabiranje svih imena koja su napustila partiju za Habibiju je tendenciozno.

– Svaki novi početak je težak. Ne radi se ni o kakvom rasulu bihaćkog SDP-a, već bih to nazvao određenom vrstom katarze kroz koju moramo proći. Kao predsjednik gradske organizacije i ovo sadašnje rukovodstvo kompaktni smo, partijski organi rade u punom kapacitetu. Mi smo bili svjesni da će naredni period biti težak i da to moramo prebroditi, ističe Habibija.

Podsjećamo, bivši gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić nekada je bio esdepeovac. On se među prvima razišao sa partijom i odmah potom pobijedio za gradonačelnika. Zatim je osnovao Pokret za modernu i aktivnu Krajinu – Pomak, stranku u koju su zbog njene popularnosti mnogi esdepeovci iz Bihaća prešli. Među njima je i bivši predsjednik gradske organizacije Alen Zulić, koji je i Fazliću bio savjetnik u kampanji, piše Oslobodjenje.

– Ovo što se dešava, posljedica je raskola od prije dvije godine i ja sam iskreno iznenađen što su se neki uopšte toliko i zadržali u SDP-u. Lokalni izbori su za godinu, obećavam građanima da se ovakve situacije više neće dešavati u SDP-u. Ponudićemo najkvalitetnije i najbolje kadrove, koji neće uzimati ponude za prelazak drugim strankama. Ljudi su i ranije dolazili i odlazili iz SDP-a, zarad privatnih interesa, a to niko ne može spriječiti, izuzev što možemo kroz kadrovsku politiku ubuduće bolje voditi računa, zaključuje Habibija.

Podijeli ovaj članak