Gužve na izlazima iz BiH: Pojačan promet vozila na ovim prelazima

1 min. čitanja

Na bosanskim graničnim prelazima Doljani, Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška primećeno je pojačano kretanje putničkih vozila koja napuštaju Bosnu i Hercegovinu, javlja BIHAMK.

Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila nesmetano prolaze bez zadržavanja.

– Današnje jutro na putevima u BiH karakteriše smanjen obim saobraćaja, nema vanrednih ograničenja. Vozače molimo da svi putevi maksimalno paze i pridržavaju se saobraćajnih propisa. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve, navode iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraču) u toku su radovi, pa se svakodnevno (osim nedelje) u vremenskom periodu od 7 do 16:30 saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova tokom dana, sporije se saobraća na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz pravca Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz pravca Olova).

Na ulazu u Vinac iz pravca Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) zbog sleganja puta funkcioniše samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Danas se u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka održava sportska manifestacija, zbog čega će u vremenskom periodu od 11 do 11:45 doći do privremene obustave saobraćaja.

Podijeli ovaj članak